75 JAAR BEVRIJDING
Op zondag 8 maart organiseert Stichting Tegelen.NL in cultureel Centrum de Haandert van 15.00 tot 17.30 uur een concert om “75 jaar Vrede” te vieren. Aan dit bijzondere concert nemen naast ons harmonie orkest, o.l.v. Jacques Claessens, de koren Campanella, de Tegelse Hofzangers en Vriendenkring deel.

In het programma is ook begrepen de presentatie van een boek dat de Heemkundige Kring Tegelen heeft gemaakt in het kader van Tegelen in oorlogstijd; het boek draagt de naam ‘Zoeëdet weej ‘t noeëts vergaete’.

Daarnaast zal door Santa Fe aandacht besteed worden aan een bijzonder aspect van de bevrijding van de regio. De laatste Duitsers werden begin maart 1945 verdreven uit Tegelen en Venlo door het gesegregeerde 784e Tankbataljon, dat op de officier na volledig bestond uit Afro-Amerikaanse soldaten. Wim Kaldenhoven vertelt hierover.

Kaarten voor dit bijzondere evenement zijn vanaf 6 februari aanstaande verkrijgbaar bij het Tegels Informatiepunt (Kerkstraat 2A) op maandag en donderdag van 15.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-13.00 uur. Kaarten kosten € 10,-/stuk.