Wij pakken groots uit met een bijzonder concert! Met de aanwezigheid van een concertwaardig orgel (bouwer: Vermeulen, Weert 1968) en een uitstekende akoestiek is dit een unieke locatie in Weert. Het harmonieorkest o.l.v. Jacques Claessens zal in al zijn facetten aan bod komen. De harmonie zal haar speciale gasten sopraan Ellen Valkenburg en organist Theo Hes tijdens dit concert gaan begeleiden. Ellen trad o.a. op met het Residentie Orkest en zal deze zomer zingen in een productie van de Nederlandse Reisopera. De bevlogen organist Theo Hes stelt zich vooral ten doel het orgel in contact te brengen met een breder publiek.
Hoogtepunt van het concert wordt beslist de uitvoering van de Finale uit de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saens. Het concert krijgt een extra belevingswaarde omdat de toehoorders visueel geprikkeld worden. De verrichtingen van de organist zullen voor het publiek zichtbaar zijn door middel van een beeldverbinding met het orgelbalkon.
Voor de organisatie van dit concert heeft St.- Joseph 1880 samenwerking gezocht met Orgelkring Franciscushuis Weert. In haar korte bestaan heeft de orgelkring al enkele succesvolle concerten gehouden met een talrijk publiek.
De kaartverkoop (€ 14,50 incl. pauzedrankje) is gestart. Verkrijgbaar via Tourist Centre Land van Antje, Bruna/VVV, Bambino Babyspeciaalzaak, Tabaktief van Bun of via weertharmonie@gmail.com en leden.