Op zaterdag 16 december om 19:30 geeft Harmonie St Agnes haar jaarlijkse kerstconcert in de St Agneskerk. Tijdens dit concert zal zowel de harmonie als de slagwerkgroep afwisselend de kerk vullen met kerstklanken. Het bijzondere aan dit optreden is dat er ook een muzikale samenwerking is tussen de harmonie en sopraan Machteld Vossen.
Deze uit Bunde afkomstige sopraan zong van haar achtste tot haar negentiende in verschillende nationale opleidingskoren op topniveau. Zo zong zij onder leiding van vooraanstaande dirigenten als Ivan Fisher, Mariss Jansons en Bernard Haitink samen met orkesten als het Koninklijke Concertgebouworkest en de Berliner Philharmoniker. Inmiddels is Machteld afgestudeerd als zangeres en haar repertoire spreidt zich uit van oude muziek tot aan hedendaags gecomponeerde muziek. Ze heeft ook rollen mogen vertolken in ‘Die Zauberflöte’ en ‘Le Nozze di Figaro’, beide opera’s van Wolfgang Amadeus Mozart.
De Harmonie zal Machteld Vossen tijdens vier liederen begeleiden in wisselende bezetting. Zo zal er onder andere het bekende ‘O mio Babbino Caro’, uit de opera Gianni Schicchi van Giacomo Puccini en het ‘Mille Cherubini in Coro’ van Franz Schubert uitgevoerd worden.
Ook de Slagwerkgroep, onder leiding van Rick Maassen, zal optreden tijdens dit kerstconcert. Zij zullen onder andere de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns en enkele kerstliedjes ten gehore brengen.
Tot slot zal ook de harmonie, die op 5 november nog een 1e prijs met lof der jury (92,42 punten) behaalde op het concours van de Limburgse Bond van muziekverenigingen, enkele kerstliederen uitvoeren. Deze kerstliederen kunt (en mag) u gegarandeerd meezingen!
Zingt u met ons mee op de 16e? Het concert begint om 19:30 in de St Agneskerk te Bunde, en na afloop is er een klein samenkomen.
Harmonie “St.Agnes o.l.v Jacques Claessens:
– Komt allen tesamen (uit 12 kerstliederen,
samenzang)
– A German Christmas
– Mille Cherubini in Coro (kleine bezetting met
Machteld Vossen, sopraan)
– Vocalise (kleine bezetting met Machteld
Vossen, sopraan)
– Danse Macabre (Slagwerkgroep)
– Jingle Bells (Slagwerkgroep)
– Christmas in Switzerland
– Crazy for Christmas
– Stille Nacht (uit 12 kerstliederen, samenzang)
– Wish you a merry Christmas (Slagwerkgroep)
– Kerstliedje (Slagwerkgroep
– Cantique de Noel (kleine bezetting met
Machteld Vossen, sopraan)
– O mio Babbino Caro (kleine bezetting met
Machteld Vossen, sopraan)
– All you want for Christmas