Een samenwerking tussen de Veldhovense verenigingen harmonie L’Union Fraternelle en Kempenkoor met als hoofdwerk het grandioze achtdelige Magnificat van André Waignein.

Op het programma o.a:
Elegy van Jacob de Haan
He’s Gone Away van Fred J. Allen
Magnificat van André Waignein met sopraan Marjon Strijk

Harmonie L’Union Fraternelle 
De vereniging die in 1871 klein begon, is uitgegroeid tot een vereniging van 125 leden, in de leeftijd van 8 tot 80 jaar. Het 150-jarig jubileum in 2021/2022 is in de Schalm uitbundig gevierd met o.a. Power of L’UF Summertime en Feeling Good i.s.m. Voice of Holland winnaar Dennis van Aarssen.

Dit jaar gaat ‘L’UF on Tour’ in de regio Veldhoven maar ook in het buitenland. Het concert samen met Kempenkoor is een muzikaal uitdagende opmaat naar het concours op 23 november 2024 in Zutphen. Sinds 2017 staat L’Union Fraternelle onder leiding van dirigent Jacques Claessens en weet hij zijn rijke muzikale ervaring in te brengen.

www.lunionfraternelle.nl

Kempenkoor 
Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland. Kempenkoor heeft een repertoire van barok tot nu en brengt avondvullende programma’s met professionele orkesten en solisten op de grotere podia. Het koor is opgericht in 1949 en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt meegewerkt aan kunstprojecten van componisten, orkesten of programmamakers. Artistiek leider is Cees Wouters, die het koor al meer dan 30 jaar leidt.

www.kempenkoor.nl